11 Aralık 2016 Pazar

10 ARALIK 2016 BEŞİKTAŞ PATLAMASI

10 ARALIK 2016 BEŞİKTAŞ PATLAMASI

Merhaba okurları. Maalesef gün geçmiyor ki bir terör olay ile ülkemizde canlarımız yanmasın Evet dün akşam saat 22.30 sularında Beşiktaş-Bursaspor maçının gerçekleştiği Beşiktaş Vodafone Arena yanında bir patlama meydana geldi. Patlamanın ardından 45 saniye henüz geçmişken canlı bomba olduğu tespit edilen ikinci bir bomba sesi daha duyuldu. Üsküdar, Kadıköy, Mecidiyeköy başta olmak üzere İstanbul'un birçok ilçelerinden duyulan patlamanın henüz kim tarafından gerçekleştirildiği bilinmiyor. Bilinen tek şey can kayıpları, durmadan artan ve duymaya tahammülümüzün kalmadığı şehit haberleri... Ülkenin canını bir kez daha yakan hain saldırının maçtaki seyircileri kapsayarak geniş çapta zarar vermek için düzenlediğini tahmin edenler de var; direkt olarak polislere karşı düzenlendiğini düşünenler de. Burada olayla ilgili her hangi iç acıcı bir görsel paylaşmak istemiyorum. Sosyal medyada yeterince bulunuyor zaten.


Her neyse ne! Olan sonuçta kimler oluyor? Güçsüzlere, mazlumlara, ailesine ekmek götürmeye çalışanlara. Sonra ardından bir alt yazı geçiyor televizyon haberlerinde şu kadar şehit şu kadarı sivil diye. Ardından ne deniyor peki? Şehitler ölmez vatan bölünmez. Arkadaşlar bunu söylemek bu kadar kolay değil. Bir kişinin bu dünyadan göçüp gitmesi demek bir hayatın, bir umudun sönmesi demek. Ardından gözü yaşlı aklı firarda bir eş demek; belki de büyüdüğünde babasını hatırlayamayacak bir evlat demek. Allah'ım tüm ölen kardeşlerimize rahmet eyle, mekanlarını cennet eyle ve başta en yakınları olmak üzere tüm ülkemize metanet ve sabır ver yarabbim. Ülkemizin yine ve yeniden tekrar ne kadar zor bir sınavdan geçtiği çok ayan belirtmeme dahi gerek yok. Allah hepimize sabır versin ya lafı uzatmanın alemi yok. 

Ayrı olarak, bugün günlerden Mevlid Kandili. Tüm İslam aleminin Mevlid Kandili mübarek olsun. Bu mübarek gecenin hayırlara vesile olması dileğiyle.

Tüm ülkemizin başı sağ olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder