5 Mayıs 2016 Perşembe

MUTLULUKTAN ANANIZI AĞLATACAK KAMPANYA
Adfreak

Prof. Dr. Ahmet Kehri hocama saygılarımla...

Selamlar okurlarım. Bugün bahsedeceğim reklam kampanyası ilginç bir yapıya sahip ne yalan söyleyeyim. Uygun fiyatlarla ev satarak kâr marjlarını yükselten inşaat firmaları firmalarından biri olan Essenora yaptı yapacağını... 

45 saniye uzunluğuna sahip reklam ürün imajına yönelik bir imaj reklamı tarzında hazırlanmış. Güzel bir kast ekibi ve konsepte de laf yok. Gelin gelelim ki, slogan her şeyi bir kenara bırakan bir niteliğe sahip. Reklamda geçen 'EV SAHİBİ OLACAKSINIZ DİYE ANANIZI AĞLATTIK.' sloganı, bana göre reklamı bir yanda hafızalara kazıyan; aynı zamanda da nasıl 'Olumsuz başarıya sahip bir reklam nasıl hazırlanır?' konusunda meraklısını eğiten cinsten.


Olumsuz başarıdan kastım; reklam akıllarda yer edinen bir özelliğe sahip olsa da bunun satışa olumlu olarak yansıdığından söz etmemiz pek de mümkün değil. Reklam gülünden anlatmamız gerekirse reklam yanlış fakat güzel sayılabilir cinsten.

Şöyle düşünün bu bir imaj reklamı. Bu şekilde slogan hazırlayan bir firmaya ne kadar güvenebilirsiniz? Anamızı ağlatacakmış hem de mutluluktan. Vay bee. Hata slogandan kaynaklanıyor. Fark yaratmak güzel düşünce; ama bunun da dozunu iyi ayarlamak gerekiyor.

Kampanyanın basın bülteni haline bir bakın. İlk bakışta algıladığınız bölüm 'Ananızı Ağlatacak Kampanya' oluyor. Mutluluktan kısmı sonradan çarpıyor göze. Ne demişler reklamın iyisi kötüsü olmaz.

Bu arada reklamın viral haline alttaki uzantıdan ulaşmanız mümkün. Yorum size kalmış..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder