22 Ekim 2016 Cumartesi

BİLİNÇSİZ SİLAHLANMA

TODDLERS KİLL (ÇOCUK KATİLLER)


Merhaba bugün pek yazasım yoktu ama gerek görüp duyduklarım gerekse yaptığım araştırmalardaki sonuçlar bende bu konu hakkında bir şeyler karalama hevesi uyandırdı. 

Şiddettin önce bireye sonra topluma ve sonra evrensel boyutlara uzanan bir etkiye sahip olduğu hakkında herkes hemfikir. Gelin görün ki günümüzde uygulanmakta olan anlaşmalar, toplantılar projeler dahi şiddetin önüne tamamen geçebilmiş değil. Bu yüzden bu konu hakkında  bazı farkındalık çalışmaları gerçekleştirilmeli diye düşünüyorum.

Amerika'da yapılan çalışmaya göre her hafta en az 1 kişi çocukların kontrolündeki silahlar yüzünden hayatlarını kaybetmekte. Yeni gördüğüm ve çok anlamlı bulduğum, araştırmalarıma bir ara verip yazımın sonunda yayınlamış olduğum videoda da gösterildiği üzere Amerika'da artış gösteren bu durum ülkemiz için ehemniyet arz etmektedir. Sigaranın kullanım yaşında olduğu gibi silahların kullanım yaş oranı da giderek düşüş görülmekte. 

Online siteler, el altından gerçekleştirilen merdiven altı pazarlar sayesinde alımı ve ulaşımı kolaylaşan silahların topluma derin yaralar verdiği ayandır. Şiddetin bir çözüm olmadığını ve olmayacağını asla unutmayın. 

Gelecek nesillere bırakılabilecek en anlamlı ve değerli mirasın sevgi ve güzel ahlak olduğu bilinciyle; onlara sergileyeceğiniz tavırların onların zihninde model alınacağını ve gelecekte onların da aynı davranışları sergileyeceğinin farkında olun. 

Kısacası; şiddete ve bilinçsiz silahlanmaya DUR deyin!


Saygılar.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder